Lliga catalana 4ª rda: Peo Vuit 4 – S.C. Colón «B» 6

Lliga catalana 4ª rda: Peo Vuit 4 – S.C. Colón «B» 6

logoAlt_1

 

SEGONA DIVISIÓ: 4ª RONDA (20-2-2011)

 peo_vuit PEÓ VUIT: 4 –  logo_colon S. C. COLÓN «B»: 6 

 

sanchez_devesa

  

CRÒNICA D’ANTONI SÁNCHEZ DEVESA

 

La S.C. Colón de Sabadell “B” a les Terres de l’Ebre

 

No tinc per costum de fer les cròniques del Campionats de Catalunya per equips, però aquesta vegada faré una excepció perquè hem jugat a una coneguda localitat de les Terres de l’Ebre, com tothom sap, està situada a l’extrem sud de Catalunya, lloc de molts bons records de la meva ja enyorada infantessa i també tinc família, concretament a la comarca del Montsià.

 

Les Terres de l’Ebre estan formades per les quatre comarques més meridionals de Catalunya: el Baix Ebre, el Montsià, la Terra Alta i la Ribera d’Ebre. Tal com podeu veure per el nom, la seva identitat es vertebra al voltant del curs del riu Ebre i per els amants de la natura es pot gaudir d’extenses platges, espais verges del Parc Natural del Delta de l’Ebre i les muntanyes esquerpades del Parc Natural dels Ports.

 

Bé doncs, després d’aquest breu descripció geogràfica, parlem doncs dels escacs:

 

Després de passar una setmana horrible per culpa d’un refredat em recupero a temps per jugar l’encontre contra Peó Vuit, i ens trobem a les portes del club tots quatre, Arasa, Carles Díaz amb el seu pare que ha fet de xofer en aquesta aventura i jo, per tant ens posem rumb a Roquetes al costat de Tortosa, capital de la comarca del Baix Ebre, la resta dels jugadors van directes.

 

Arribem al club i ja comença la primera sorpresa, gens agradable: la falta d’un jugador i per tant ens toca intentar fer l’esforç de remuntar i guanyar com sigui, perquè el Tàrrega està esperant una ensopegada nostra per treure els ullals, un empat amb amb ells en la classificació final no seria massa favorable per nosaltres d’assolir l’ascens directe a 1ª Divisió, per sort que els vam guanyar la setmana passada i de moment anem liders.

 

Per tant ens posem les piles i comencem a moure les peces d’escacs, al cap d’una hora més o menys … segona sorpresa … els nostres rivals proposen taules a tres jugadors del Sabadell, Juan José Zapata,Carles Díaz i Pere Sanahuja en posicions potser fins i tot una mica inferiors per a nosaltres, que són acceptades immediatament, prèvia consulta amb el nostre delegat Valentí, decisió que personalment la he trobat molt correcta tal com anava el matx, les nostres esperances estaven en els quatre primers taulers, Enrique Colon, Raul Omar, la meva i Pere Arasa, també quedaven les partides de Ara i Valentí.

 

La meva partida era una mica inferior, al igual que Ara, en canvi les partides d’Enrique Colon, Raul Omar, Arasa i Valentí en la meva opinió estaven millor.

 

En aquest moment he tingut una agradable visita de la meva família, i he aprofitat una estona per estar amb ells, cosa que m’ha donat forces per intentar capgirar la meva partida.

 

A l’una del migdia, la situació ja començava a aclarir-se: Ara havia guanyat tranquil·lament la seva partida i Valentí firma les taules, tot tenint una posició millor però no hi trobava la manera de guanyar-la, el resultat era d’un esperançador empat : 3-3 però la situació ja era molt favorable per els nostres interessos, Enrique Colon estava en una posició molt superior, però Raul Omar s’estava complicant la vida, Arasa i la meva ja eren favorables.

 

Finalment, Enrique Colon i jo guanyem i ens col·loquem en un tranquil·litzador 3-5, Arasa sabent que amb un empat decideix el matx a favor nostre i la seva partida es complicava perillosament, sacrifica la seva torre per aconseguir unes taules per xec continu … però … tercera sorpresa final … inesperadament el seu rival completament atordit per l’inesperat sacrifici, fa la pitjor jugada, Arasa aprofita el moment, atracant la partida mitjançant un fulminant mat al més pur estil bandoler, resultat : 3-6 i després d’una estona Raul Omar no té més remei que inclinar el seu rei, resultat final : 4-6


Finalment, ja animats per el resultat final posem rumb a Tortosa a on teníem reservat taula a un conegut restaurant “Sidrería Amets”, en la que la famosa i tipica sidra natural d’Astigarraga la podies “tirar-la” directament de les enormes barriques situades al menjador, tantes vegades que vulguis…fins que el cos t’aguanti … i després de la bona taula posem fi la nostra aventura tornant a casa ben contents.

 

Si algú li pica la curiositat de saber més d’aquest curiós restaurant, aneu a aquesta adreça i penediu-vos de no haver vingut … jejejejejejajaja: http://www.sidreriaamets.com

 

Sidreria_Amets

(Original lloc per menjar en el local de la «Sidrería Amets»)

 

 

RESULTATS DEL MATX:

 

Local
Visitant
1 AÑO TAFALLA, SANTIAGO (2292)
     variació elo: -6.15
0-1
COLON GARCIA, ENRIQUE (MC, 2356)
     variació elo: +4.10
1
2 PANELLA NAVARRO, SERGI (2241)
     variació elo: +9.15
1-0
GONZALEZ RODRIGUEZ, RAUL OMAR (MF, 2323)
     variació elo: -6.10
2
3 LENOBLE SERVILLO, AKBAR (2195)
     variació elo: -7.05
0-1
SANCHEZ DEVESA, ANTONI (2220)
     variació elo: +7.05
3
4 BENAIGES FONTANET, GERMAN (2134)
     variació elo: -6.60
0-1
ARASA BUFI, PERE (2180)
     variació elo: +6.60
4
5 JARDI TALARN, SALVADOR (2116)
     variació elo: +0.75
½-½
SANAHUJA BARDINA, PERE (2151)
     variació elo: -0.75
5
6 GARRIDO BORJA, ANDRES (2141)
     variació elo: +7.50
+.-
MURIEL ROJAS, FRANCESC (2128)
     variació elo: -7.50
6
7 CID GARCIA, RAMON (2103)
     variació elo: -7.50
0-1
ARA AYMAMI, EMILI (2101)
     variació elo: +7.50
7
8 COLOMER GUART, JOSEP Mª (2097)
     variació elo: 0.00
½-½
DIAZ CAMALLONGA, CARLES (2096)
     variació elo: 0.00
8
9 MILDZIKOV, MARAT (2050)
     variació elo: -0.45
½-½
ZAPATA RIOS, JUAN JOSE (2030)
     variació elo: +0.45
9
10 VICIENT CALVO, RAMON (2038)
     variació elo: -0.30
½-½
PEREZ BERENGUER, VALENTIN (2023)
     variació elo: +0.30
10
4-6

 

 

L’equip «B» de la S.C. Colón de Sabadell (Segona Divisió, Grup III) ocupa el primer lloc en solitari havent guanyat totes les seves partides. Aquí teniu la classificació després de la quarta jornada: 

 

  Segona Divisió (III) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Punts SB  
1 VILANOVENC   1 0 0           0 1 35.25 8
2 MASDENVERGE 0   ½           0 0 0.5 36.25 9
3 TARRAGONA ‘B’ 1 ½           0 1   2.5 24.5 4  
4 TORREDEMBARRA 1           0 0 1   2 19.5 6  
5 COLON SABADELL ‘B’           1 1 1 1   4 40.75 1
6 VALLS         0   ½ 0   0 0.5 30.75 10
7 LIRA VENDRELLENCA       1 0 ½       ½ 2 54 5  
8 TARREGA     1 1 0 1         3 51.25 3  
9 PEO VUIT   1 0 0 0           1 38.25 7  
10 LLEIDA ‘B’ 1 1       1 ½       3.5 23 2  

Deixa un comentari