CRÒNICA RONDA 2 – PER EQUIPS

CRÒNICA RONDA 2 – PER EQUIPS

RONDA2.1

Crònica per Carles Diaz:

«El dissabte 26 de gener, el nostre primer equip va disputar la segona ronda del Campionat de Catalunya per Equips a Figueres, on ens esperava un equip a priori bastant inferior. Tot i així, sabíem que no seria fàcil, tant pel rival com pel viatge (tot l’equip menys l’Àlvar va tenir un viatge d’unes dues hores). Anem tauler per tauler:
Tauler 1: René Alonso-Àlvar Alonso. Després d’una obertura Eslava jugada amb fianchet pel blanc, l’Àlvar va jugar un c5 bastant agut, deixant que el blanc es mengés el peó, deixant-lo allà durant unes quantes jugades. Poc després, el René es va deixar un truc tàctic després del qual l’Àlvar va guanyar un peó i va acabar guanyant la partida.
Tauler 2: Jordi Magem-Jordi Cuadras: La partida va començar amb l’obertura Caro-Kahn, i el Jordi va trencar l’estructura dels peons negres del flanc de rei, deixant peons triplicats a g. Ja en el final, va guanyar un peó i va guanyar amb bona tècnica, tot i anar justet de temps.
Tauler 3: Victor Lillo-JM López: Poc després de sortir d’una obertura siciliana, el blanc va entregar un peó a canvi d’atac, pero el Superlópez va saber defensar-se i va guanyar una partida molt del seu estil (quedar-se superior i guanyar el final).
Tauler 4: Luis Rojas-Jaume Vives: Tot i que el negre va arribar tard, aquesta va ser la primera partida en acabar, ja que no va saber defensar-se de l’atac que en Luis va iniciar després d’una Pirc variant 4.Ae3. Després de la partida, ell mateix va dir que no coneixia gaire l’obertura, cosa que en Rojas va aprofitar amb contundència.
Tauler 5: Manel Pijuan-Lluís Perpinyà: El blanc va plantejar un gambit de dama molt agressiu, entregant dos peons gairebé a l’obertura. Va cometre un error important i, quan semblava que el Perpi guanyaria de forma fàcil, es va equivocar i van acordar taules poc després.
Tauler 6: Michael Rahal-Lluís Casanellas: Després d’una obertura mal jugada pel negre, el nostre capità ho va aprofitar amb contundència, quedant-se amb dues peces per torre i molt atac a l’enroc contrari. El rival va abandonar abans d’arribar a la jugada 20.
Tauler 7: Jordi Serra-JM Hernando: Agredolç debut per al nostre jugador, ja que va ser l’únic que va perdre la seva partida. Després d’una obertura igualada, es va arribar a una posició que semblava que acabaria en taules, però el blanc va entrar en un final de dames amb peó de més i el va guanyar amb bona tècnica.
Tauler 8: Kike Colón-Josep Manera: El Kike es va quedar en una posició lleugerament superior amb peó de dama aïllat, i va aconseguir una posició amb un cavall dominant i un alfil superior al del rival. No vaig veure com va acabar, però suposo que va guanyar bé el final.
Tauler 9: Emili Colls-Imar Tallo: Després d’una defensa Eslava, l’Imar es va quedar en una posició amb un alfil inferior al cavall del rival, cosa que no convidava a l’optimisme, però va aconseguir defensar-se de forma excel·lent, aconseguint unes taules difícils d’aconseguir.
Tauler 10: Carles Díaz-JM Lillo: Per la meva part, després d’una obertura Pirc que no em va proporcionar avantatge, vam arribar a un mig joc una mica millor per a mi. Després d’una imprecisió per la meva part, semblava que el meu rival em podia atacar, però es va precipitar i vaig guanyar material en una combinació tàctica.»

Deixa un comentari