Crònica Ronda 2

Crònica Ronda 2

La ronda 2 ha donat lloc a enfrontaments duríssims, al ser un grup tan petit els titulats ja s’han trobat entre ells.
Serà un torneig extraordinariament obert, de fet el numero dos del torneig a el fort MI Moreno ha caigut front el local també MI Rojas. Emocionant victoria del GM Muñoz Pantoja front el talentós Diaz Velandia. L’altre resultat «sorpresa» ha esta la victoria del MI Gascon sobre el jove MI islandes de nom imprununciabe. L’anècdota de la jornada ha estat que duant 5 jugades tothom que seguis la retrensmissioó a Karen Movsizian en realitat estaba veient un bailet del grip C  subsanat han pogut veure la victoria del Karen. Avui més emoció  Sabadell us convidem a seguir les emocionants partides.

Comencem la crònica de la ronda 2 en el Grup B amb les dues partides retransmeses en directe. Ismael Molano contra Serafin Ramon Algarte han fet unes primeres jugades de gambit pur, en un estil més característic del segle XIX, quan els peons no es comptaven. En sortir de l’obertura, el blanc (Molano) ha mantingut un peó de més, prou «sa» com per convertir-lo en l’artífex de la victòria. En el segon tauler, la partida de Jordi Corretja contra Jordi Ritter ha donat emocions. En primer lloc, Jordi Corretja ha vingut tard i ha estat pressionat pel temps en el seu rellotge durant tota la partida. Tot i així, en la jugada 31 li ha «ofert» al contrincant una torre sencera! Convidem a tots els aficionats que valorin la posició després de 31.Td1 i que decideixin si porta o no 31. … Rxg5 al desastre per al negre. En Jordi Ritter no ha cregut en la generositat de l’adversari i al cap de 14 jugades ha hagut d’abandonar en un final de torres desesperat. En la resta de les partides hi ha hagut de tot. Es poden esmentar les taules d’Eduard Serentill contra Antonio Lozano, les d’Alfonso Ortega contra Máximo Ramos, així com una sèries de victòries de jugadors amb menys Elo. Com a anècdota de la jornada, ha quedat l’error de José Montañés qui s’ha posat a jugar en el tauler al costat, on havia de jugar Antoni Gil qui encara no ha arribat… Per sort, el seu adversari de la ronda anterior, Pablo Martínez, ha advertit els àrbitres d’aquesta irregularitat, i l’error només li ha costat al Sr. Montañés uns 10 minuts transcorreguts en el seu rellotge en el tauler on havia de jugar i on finalment ha acabat la partida en taules. Demà tots els jugadors del Grup B estaran identificats amb cartells amb els seus noms (avui els hem hagut de refer sobre la marxa), així que l’anècdota no es tornarà a repetir.

ronda1-open-2013-1

Deixa un comentari