Crònica Ronda 4

El grup A després de la ronda 4 ha deixat un triunvirat de jugadors en Movsizian i en Muñoz  ja que van empatar i en Daniel Pulvett  que va guanyar brillantment al local Rojas.

En Arian i en Gudmundur ens van fer anar sopar tard, una partida de 120 jugades i més de 5 hores de joc després de una trepidant partida que finalment va acabar en taules, realment taules així no saben greu.

Espectacular taules del Alf i en Moreno on tots dos van tenir opcions de victoria gran partida i un gran seguiment dels aficionats. Les taules 5, 6. 7. 8 van guanyar negres,

Ja som al ecuador del torneig esperem veure l’altre meitat del torneig tan fluida com la primera part.

 

Pere Reginaldo

 

En el Grup B, la ronda 4 s’ha desenvolupat «sense fer massa soroll», és a dir, sense grans – ni petites – incidències. La notícia del dia és que el gallec David Fernández s’ha convertit en líder en solitari després de la partida d’avui contra Pol Martin, on la lluita hauria pogut acabar amb tots tres resultats possibles, David ara mateix és l’únic amb el ple de punts. En la partida d’avui ha avançat peons fent-los entrar en camp contrari. Tot i que després semblava que aquesta agressivitat fos massa arriscada, l’objectiu de guanyar la partida ha estat assolit. Hi ha tres perdeguidors del líder, tots tres a mig punt de distància: Ismael Molano, Pedro Valarezzo i Joan Ferrés. Ismael ha jugat amb blanques l’esquema amb 1. f4, 3. d3 i 4. e3, contra el qual en Máximo Ramos no ha trobat solució a tots els problemes que li ha plantejat Ismael. Això si, ha estat pressionat molt pel seu rellotge que durant unes quantes jugades no aconseguia pujar més enllà de 2 minuts.Demà es passarà l’equador del torneig

Vladimir Zaiats

Ja fa tres jornades que els joves escaquistes es dediquen a pensar i treballar l’estratègia i la tàctica sobfre el tauler, i els aparellaments ens van proporcionant interessantíssims enfrontaments.

Al darrer tauler, l’ Àlex Oyarzo i en Luis Lòpez han protagonitzat una partida que s’ha decidit a favor d’en Luis, en part gràcies als despistes del jove Àlex, que anava amb avantatge.

Les joves jugadores del Sabadell, Lara i Dai, han perdut les seves respectives partides, malgrat haver-ho fet molt bé.

En Manuel Barrancos i en Jean Carlos Maza, es nota que són molt amics i han firmat unes taules ràpides.

Els germans Atienza han tingut sort diversa, en Gerard i en Santi han guanyat els seus enfrontaments, però no ho ha acoseguit la Sofia, que juga molt concentrada.

Els primers taulers han estat força disputats. La sorpresa de la jornada l’ha protagonitzat en Rubén Lajarin, que ha superat en Pau Blesa, malgrat la diferència de rànquing inicial. L’Àlex Ramon i l’Adrian Villodres han fet un matx molt igualat, que s’ha definit amb la pèrdua de peça de l’Adriàn, que ha debilitat molt la seva posició. La tensió s’ha pogut tallar amb ganivet a la partida entre en Javier Ruiz i en Luis Alonso, que ha caigut de la banda d’aquest últim i després de més de dues hores d’intens joc. Finalment, en Gabriel Vacas manté el liderat del grup, amb una partida de més de tres hores amb en Dario Lopera, digna d’una retransmissió en directe.

Demà arribem a l’equador de la competició i tindrem més interessants encontres que us anirem relatant.

Lluís Las Heras

 

Deixa un comentari