Cròniques Rondes

Cròniques Rondes

RONDA 8

La penúltima ronda en el Grup B ha mantingut la incògnita sobre el guanyador final. Ismael Molano ha aprofitat el peó de més i ha fet entrar la partida en un final guanyador de peons.
David Fernández també s’ha impost en la seva partida. Bernat afuertes s’ha imposat a David Villa en el 3. Un jugador més que portava 5 punts, Xavier Colom, ha aconseguit victòria i demà s’enfrontava a Ismael Molano. Bernat Fuertes, un ferm candidat a guanyarem tram 1700-1949 en cas de puntuar demà, tindrà com a rival a Dvvid Fernández.
Ricardo Salvadormi Josep Farell jugaran el primer lloc del tram fins a 1699. Demà, doncs, molta emoció i que guanyi el millor!

RONDA 7

 

En el Grup B, la tònica dels primers 10 taulers ha estat: els jugadors de més Elo no perden.Com a molt hi hagut algunes taules. En els taulers retransmesos, Ismael Molano ha decidit el final de dama i cavall fent entrar el seu rei «a la cuina» de Bernat Fuertes. En el 2, David Villa no ha aconseguit parar un peó de David Fernández que entrava. Gràcies a una treballada victòria en el tauler 3, Antoni Gil s’ha situat a només mig punt dels dos líders i demà jugarà amb blanques contra Ismael Molano. Els dos jugadors que no han tingut sort avui en els taulers de dalt, demà es jugaran entre ells. Cal esmentar també a Joaquim Casasampera i Xavier Colom que amb 5 punts poden dir la seva en la repartició de llocs en la classificació final.

 

RONDA 6

 

En els tres primers taulers del Grup B han guanyat jugadors que tenien 4 punts. En particular, l’enfrontament entre David Fernández i Ismael Molano s’ha decidit  favor d’aquest últim. Malgrat la torre que semblava mal ubicada a h6 d’Ismael, el negre ha aconseguit coordinar les dues torres amb el cavall per crear amenaces directes al rei blanc. En canvi, l’alfil del blanc ha quedat fora de l’àrea de combat, i això ha estat decisiu. Així s’ha trencat la ratxa de cinc victòries seguides de David Fernández. En el segon tauler, David Villa s’ha imposat a Pol Martin, i en tauler 3 Bernat Fuertes ha guanyat a Joan Ferrés. Amb aquests resultats, hi ha quatre co-líders, tots amb 5 punts.Demà, Molano-Fuertes, Villa-Ferdández i a continuació Ramos-Gil, aquests últims a mig punt dels líders. Tot per decidir doncs, en el darrer terç de la competició.

 

RONDA 5

 

En la ronda d’avui hi hagut tensió «a flor de pell», i moltes partides a la sala principal s’han decidit amb jugadors pressionats pel rellotge. I algunes han acabat quan a un dels contrincants se li acabava el temps. El líder del Grup B, David Fernández, ha aconseguit un punt quan tot pintava que ho hauria de perdre. Pedro Valarezzo omet a la jugada 14 una forta maniobra d’alfil (14. Ah2) que podria haver posat molts problemes al negre. El camí que Pedro ha escollit ha implicat perdre una peça a la jugada 18, i a partir de llavors el negre s’ha dedicat a neutralitzar els atacs gairebé a la desesperada del blanc. David Fernández, doncs, segueix amb 5 de 5 L‘enfrontament al segon tauler, on Joan Farrés ha sotmès a Ismael Molano a una forta pressió, ha quedat en un final «dama i dos peons contra dues torres» que s’ha derivat a què ambdós reis quedin sols damunt del tauler. Taules. Probablement, el blanc no ha utilitzat tots els recursos de la posició. Amb els resultats d’avui, la diferència entre David Fernández i els perseguidors s’ha incrementat fins a un punt. Demà es destaca la partida Fernández-Molano en el primer tauler, on el jugador del Montornès està obligat a arriscar amb negres. En cas contrari, s’amenaça que la pregunta «Qui atura a David Fernández?» es converteixi en retòrica.

 

ronda-open-2013-1 ronda-open-2013-2

Deixa un comentari