Campionat d’Espanya de Primera Divisió

 

Crónica del Campionat d’ Espanya de Divisió d’Honor

Per Pere Reginaldo

 

Aquesta setmana la Societat Coral Colon ha jugat el Campionat d’ Espanya de primera Divisió.

Es jugava a Don Benito (Badajoz) el organitzador era una entitat especialitzada al Ping Pong, els equips catalans han anat o amb autocar un infern d’hores o en cotxe particular travessant tota Espanya.A nivell esportiu ha estat tot un èxit per l’equip Sabadellenc portàvem un fort equip, s’estrenava el numero 1 Español; Paco Vallejo la resta de l’equip eren: el incombustible Jordi Magem una garantia sempre i de tres i quatre l’ Àlvar Alonso i el Jose Manuel López, a la primera fase l’Àlvar i el SuperLópez van fer 5 de 5 !!!Realment la primera fase va ser un passeig militar, ni tan sols el local Ajoblanco va ser rival. van haver moltes suspicàcies i comentaris sobre la legalitat dels fitxatges del Ajoblanco, va quedar en no res al quedar fora rapidament…..

A la semifinal i realment el matx decisiu ja que es on et jugues les garrofes, ja que les portes de l’ascens estan allà mateix. No vam poder passar del empat, un matx una mica desgraciat on tant el Paco en front el exjugador de la S.C.C de Sabadell Miquel Illescas no va poder guanyar una posició on sempre va tenir avantatge, on el Jordi ens va dir que guanyava en una i no ho va veure i el López en un final que semblava que havia de guanyar amb peons de mes també se li va escapar, això va obligar a fer un desempat a partides semiràpides, els colors cambiaven i ara el Paco jugava en negres front el mític Illescas, Magem amb blanques contra el futur olimpic espanyol Oleg Korneyev, l’Àlvar amb negres contra el GM Jose Luis Fernandez y finalment el partit més clarament a favor nostre era el que enfrontava el SuperLópez contra el MI Villavencio, increïblement el matx es va posar extraordinàriament bé ja que en poquíssimes jugades fan taules els tres primers taulells deixant la sort del matx en mans d’un SuperLópez absolutament esplèndid amb blanques contra un jugador 200 punts menys d’elo, va se emocionant la partida una siciliana amb enrocs oposats competint per qui arribava abans, en Villavencio entrega una torre que el López no es menja, sinó que dona un alfil, en Villavencio no menja, però el joc del López és precís i punyent i en poques jugades trenca les defenses del jugador canari i dona l’ascens de manera brillant.

Finalment faltava jugar la final, era contra els també catalans Escola d’Escacs de Barcelona, el matx ha estat vibrant i emocionant, però finalment el resultat ha estat d’empat a totes las partides, la gran sorpresa i per cert molt desagradable es que el desempat es a cara o creu !!!! Poca broma: a cara o creu !!!! es evident que se campions d’Espanya a cara o creu és fotut, desprès de parlar amb el president de l’Escola d’Escacs de Barcelona m’he donat conta que encara es mes fotut se sotscampió a cara o creu, es evident que això s’ha d’arreglar ja no pot tornar a passa, es pot desempatar de moltes maneres, si no es contempla jugar mes per qüestions horàries, es pot contemplar fer el desempat en funció dels encontres guanyats durant tot el campionat o be els punts olímpics fets però senyors a cara o creu ens fa, fins i tot, passar vergonya.

Dir finalment la joia i el orgull que sentim de tornar a tenir l’equip a divisió d’honor, moltes felicitats als jugadors una vegada mes han estat a l’alçada de les circumstancies, tal com ja esperàvem dels nostres mestres sabadellencs.

Fotografia del pòdium


PER VEURE ELS RESULTATS A CHESS RESULTS FEU CLICK AQUÍ

Deixa un comentari