Crònica Ronda 1

Crònica Ronda 1

CRÒNICA RONDA 1
 

Arriba el torn de Sabadell a nivell d’escacs, amb una participiació prop de 140 jugadors (la segona millor de les 6 edicions) en tres grups, el grup A es sense dubte el grup a millorar, aquest any tot ho hem tingut en contra, per les dates del campionat d’Espanya individual i el CECLUB division d’honor, a més Sants ha acabat només  un dia abans de Sabadell,  aquesta concurrència de fets a fet que la participació de titulats hagi estat baixa, tot i així contem amb 2 GM, 9 MI i tres MF, i estic segur que sortiràn normes de MI

Centrant-nos en el torneig aquesta primera ronda ha tingut ja la primera sorpresa, en  Guillem Salagran ha guanyat al fort mestre Fide Espinoza, la resta de resultats han estat de llibre.

Demà ja tindrem ja interesants enfrontaments entre titulats.

Pere Reginaldo

 

El Grup  B ha resultat el més nombrós quant al nombre de participants, amb més de 60 jugadors. En aquest grup s’han produït resultats «inesperats», com a mínim, des del punt de vista del rànquing inicial. Xavier Boixader i Eduard Salagran han aconseguit taules als taulers 6 i 8, respectivament, contra jugadors amb més Elo. Els taulers on els jugadors teòricament inferiors han demostrat que la valoració Elo és una cosa molt relativa, han estat els següents: 12, 13, 14, 19, 23, 25, 29 i 30. En particular, la Sra. Pilar Sogués en el 19 ha hagut de fer una classe magistral sobre el tema «Mat amb rei i torre contra un rei». L’última partida en finalitzar-se ha estat la del campió de Catalunya Sots-10 Arthur Harutian qui ha hagut de tombar el rei després de gairebé 4 hores de joc! En els dos taulers que s’han retransmés en directe el número u del rànquing Ismael Molano s’ha imposat davant d’un Jaume Argemí que sempre esgota totes les opcions per lluitar en una partida. En el tauler 2, en Ricardo Salvador ha arribat a falta de no-res perquè li cantin derrota per incompareixença. Aquí no hi hagut sorpresa i en Jordi Ritter s’ha emportat el punt.

Vladimir Zaiats

 

Como nos dice alguno de los más pequeños que participan en este grupo C, “por fin ha llegado nuestro torneo”.
Para la mayoría de los participantes esta primera jornada ha significado el reencuentro con la competición y sobretodo el reencuentro con los compañeros y amigos, con los que comparten el interés por este deporte, dejando al margen el club de procedencia.
Tal y como la organización ha pensado hacer a lo largo de todo este torneo, los dos primeros tableros de este grupo C, han compartido los tableros de retrasmisión, propuesta que lógicamente ha sido muy bien recibida por los participantes infantiles. La oportunidad de compartir la situación de retrasmisión sin duda es una complicidad que la organización ha querido hacer como muestra de la relevancia que da al ajedrez de base.
En relación a los resultados obtenidos, es muy pronto para realizar valoraciones, únicamente comentar la extraordinaria duración de la partida llevada a cabo por Manuel Barrancos y Dario Lopera. A pesar de la ventaja final de Dario, Manuel ha jugado comprometiendo y dificultando notablemente la posterior victoria de su compañero.

Desde Sabadell Bona Nit

Jose Martinez

ronda1-open-2013-2 ronda1-open-2013-8

Deixa un comentari